niedziela, 28 września 2014

Prosty sos pomidorowy a'la ketchup (dieta Dr. Dąbrowskiej)

Pasuje do gołąbków, użyłam go też jako zastępcę ketchupu do II wersji wegańskich szaszłyków.
Nieskomplikowany w przygotowaniu, wymaga wykonania niewielu czynności, do tego świetnie smakuje.


Składniki:
3 pomidory
pół cebuli
2 ząbki czosnku
bazylia
papryka słodka i ostra
sól
pieprz
domowa "kostka rosołowa" warzywna


Pomidory, cebulę i czosnek kroimy w niedużą kostkę, doprawiamy do smaku. Gotujemy, bez przykrycia, do miękkości na małym ogniu. Miksujemy na gładką masę i jeśli sos nie jest wystarczająco gęsty, wstawiamy na malutki ogień na jakiś czas, do uzyskania odpowiedniej gęstości.


Smacznego :)

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...