piątek, 3 października 2014

Zupa - krem czosnkowa, wegańska

Idealna zupa na jesienną pogodę.
Chroni przed przeziębieniem i świetnie smakuje.
Jak zwykle podaję przepis na wersję ekspresową - dla zabieganych :)



Składniki:
0,5 l. wody
6-8 ząbków czosnku
100 ml mleka sojowego (niekoniecznie)
szczypta tymianku
sól
pieprz
grzanki serowe

Czosnek przeciskamy przez praskę dodajemy do wody razem z kostką rosołową, tymiankiem, solą i pieprzem. Gotujemy kilka minut, by zupa się "przegryzła". Wyłączamy gaz.
Jeśli chcemy zupę zabielić dodajemy teraz mleko sojowe.
Podajemy z grzankami serowymi.

Smacznego :)

4 komentarze:

  1. od kiedy kostka rosołowa jest wege??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No cóż, daty nie znam, wiec napiszę tak: od kiedy została wymyślona :) wystarczy kliknać w przepis, żeby się przekonać, że moja jest wegetariańska :)

      Usuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. A od kiedy grzanki serowe są wegańskie? Weganie nie jedzą sera!!!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...