Idealna zupa na jesienną pogodę.
Chroni przed przeziębieniem i świetnie smakuje.
Jak zwykle podaję przepis na wersję ekspresową - dla zabieganych :)
Składniki:
0,5 l. wody
6-8 ząbków czosnku
100 ml mleka sojowego (niekoniecznie)
szczypta tymianku
sól
pieprz
grzanki serowe
Czosnek przeciskamy przez praskę dodajemy do wody razem z kostką rosołową, tymiankiem, solą i pieprzem. Gotujemy kilka minut, by zupa się "przegryzła". Wyłączamy gaz.
Jeśli chcemy zupę zabielić dodajemy teraz mleko sojowe.
Podajemy z grzankami serowymi.
Smacznego :)
od kiedy kostka rosołowa jest wege??
OdpowiedzUsuńNo cóż, daty nie znam, wiec napiszę tak: od kiedy została wymyślona :) wystarczy kliknać w przepis, żeby się przekonać, że moja jest wegetariańska :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńA od kiedy grzanki serowe są wegańskie? Weganie nie jedzą sera!!!
OdpowiedzUsuń