czwartek, 11 września 2014

Zupa-krem kalafiorowa (dieta Dr. Dąbrowskiej)

Ostatnio, za sprawą przejścia na dietę owocowo-warzywną zupy goszczą w naszym domu prawie codziennie. Robi się je szybko, świetnie rozgrzewają i zachwycają smakiem.
Tym razem padło na zupę kalafiorową :)



Składniki:
0,7 l. wywaru z gotowania warzyw lub wody z domową kostką rosołową warzywną
3 ząbki czosnku (ilość dla czosnkolubnych ;))
cząber
sól
pieprz
(majeranek, lubczyk, bazylia, ziele angielskie, liść laurowy jeśli nie było ich w Waszym wywarze)
mały kalafiorek

Do gotującego się bulionu wrzucamy różyczki kalafiora, doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości.
Miksujemy całość.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...