sobota, 20 września 2014

Puree ze szpinaku i gruszek dla niemowląt (od 4. miesiąca)

Przepis pochodzi z książki "365 smaków dla naszych dzieciaków"
Na zdjęciu wygląda nieciekawie, ale wypróbowałam i jest pyszne, omal sama nie zjadłam wszystkiego :)


100 g świeżego szpinaku
1-2 gruszki
1 łyżeczka masła
troszkę wody

Gruszkę obieramy, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę, następnie gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody. 
Szpinak również kroimy drobno i obsmażamy krótko na maśle, tak,by zrobił się miękki. Mieszamy z gruszką i w zależności od tego jaką konsystencję je aktualnie maluszek miksujemy całość lub rozdrabniamy widelcem.
Ilość gruszek jest uzależniona od tego jaki stopień słodkości chcemy osiągnąć.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...