wtorek, 16 września 2014

Cukinie faszerowane pomidorami. Wegańskie (dieta Dr. Dąbrowskiej)



Składniki:
2 nieduże cukinie
4 pomidory (jeśli duże to 3)
2-3 ząbki czosnku
sól
pieprz
zioła prowansalskie
szczypiorek


Cukinie kroimy wzdłuż i wstawiamy na kilka minut do gorącego piekarnika, żeby zmiękły.
W międzyczasie kroimy pomidory w drobną kosteczkę, doprawiamy solą, pieprzem, posiekanym szczypiorkiem, ziołami prowansalskimi i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Wyjmujemy z piekarnika cukinie i wydrążamy łyżeczką pestki. Na ich miejsce układamy pomidorki.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200 st. C na pół godziny.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...