wtorek, 2 września 2014

Sos imbirowy

Jeśli mam na szybko przygotować jakiś sos mój wybór pada zwykle na sos imbirowy.
Robi się go ekspresowo, a smakuje rewelacyjnie. Nadaje się do wszystkiego: do potraw grillowanych, jako dip do warzyw, do kanapek, tortilli, często go też robię gdy mnie i mojego T. najdzie ochota na pieczone krewetki panierowane.
Poza świetnym smakiem dodatkowym bonusem jest dodatek imbiru, który jest bardzo zdrowy.

Oto niektóre właściwości imbiru:

- przyspiesza krążenie krwi
- ułatwia trawienie
- leczy przeziębienia
- pomaga przy chorych stawach
- łagodzi bóle miesiączkowe
- sprzyja odchudzaniu
 za poradnik zdrowie.pl

A jak się robi sos?


Majonez
Ketchup (tyle samo co majonezu)
Mielony imbir, do smaku
Natka pietruszki lub rzeżucha


Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...